Bergaliv Landscape Hotel

In the Loft House of the Bergaliv Landscape Hotel, Scandinavian design meets Japanese minimalism. The Loft House is a timber stilt house built on a former ski slope in the northern Swedish province of Häsingland. It is the first of four – the Hotel plans to build three further houses like it. It is composed of two stacked rooms each measuring 14 m2: a living space on stilts and a covered viewing platform above it. Instead of thick walls, the upper floor features an open beam structure (with a wire frame), the symmetrical pattern of which can also be seen beneath the lower floor. The living area is accessed via a wooden bridge. The interior design of the living space, which predominantly features light birch plywood, has been reduced to the absolute essentials. You sleep on futons which are rolled up on the wall during the day. A corner bench at the window is at once a sofa as well as seating area for mealtimes. The minimalist design will draw your eye outwards to the surrounding landscape and broad views across the treetops of the river valley.


What to do

Hiking, a river with sandy beach, a climbing park, excursions to Järvsö 20 km away (skiing, a zoo, downhill mountain biking). A stay at the Bergaliv Loft House can be combined with visits to the Hotel Orbaden Spa & Resort.

Why we like this house

A retreat amidst nature with a spa nearby. The perfect escape for stressed city dwellers.


Details of the property

Region/Town: SE – Sweden, Åsberget, Orbaden

Name: Bergaliv Landscape Hotel

Scenery: Amidst the forest, with a breathtaking view over the Ljusnan River valley

Accommodation: Hotel

Number of guests: 1-2

Architecture: Modern

Completed: 2017

Design: Hanna Michelson, Stockholm


0 Comments

Zu diesem Objekt gibt es bisher keine Kommentare. Machen Sie den Anfang und beurteilen Sie Ihren Besuch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *