La Riserva

La Riserva holiday home near the Sicilian Vendicari nature reserve just south of the baroque town Noto offers wide views over the Mediterranean macchia shrublands to the sea 900 metres away. Elegant and archaic at once, this elongated building extends across the spacious property. The linear composition forms a contrast to the gnarled olive trees and prickly pears and simultaneously enters into dialogue with the surrounding landscape thanks to its walls of local stone and broad glass surfaces.

The house is divided into three areas: the rather introverted sleeping wing with elongated window slits, the glass living room, and the terrace area. The rooms are characterised by a contrast of materials: polished concrete floors and raw concrete ceilings meet natural stone, glass and smooth white surfaces. Sliding metal elements in front of the large windows and terrace provide sun protection and offer a fascinating interplay of light and shade. In the living room with its huge panorama windows, the boundaries between inside and out disappear. Furniture and accessories in shades of blue and green take up the colours of the vegetation, the sky and the sea and emphasize the building’s relationship to nature.

La Riserva comprises three bedrooms for a total of six people, an open-plan living room with a fireplace, sitting area, dining area and kitchen, as well as the terrace area with a covered outdoor kitchen and a volcanic stone pool.


What to do

Hiking and bird watching in the nature reserve, beach, visit to the fishing village of Marzamemi and the UNESCO World Heritage cities of Noto, Modica, Ragusa and Syracuse.

Why we like this house

A house that perfectly reflects the rugged beauty of the surrounding countryside.

This house is great for

Architecture and nature lovers, holidays with family and friends.


Details of the property

Region/Town: IT – Italy, Sicily, Noto

Name: La Riserva

Scenery: Amidst a Mediterranean garden with spectacular views of the Vendicari nature reserve.

Accommodation: House

Number of guests: Max. 6

Architecture: Modern

Completed: 2015

Design: Marco Merendi, Mailand

Published: IDEAT Germany 09/2018, IDEAT China 07/2018, Interni Magazine 08/2017


Buchungsanfrage / Booking Request

0 Comments

Zu diesem Objekt gibt es bisher keine Kommentare. Machen Sie den Anfang und beurteilen Sie Ihren Besuch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *