Minimalistic Loft

This location could hardly be more exclusive! The Minimalistic Loft is situated on the 18th floor of the Elbphilharmonie, Hamburg’s new landmark. Resting atop an old harbour warehouse, the glass structure with its wave-shaped roof and spectacular glass façade not only houses concert halls, a hotel and restaurants, but also apartments on the western tip.

This 132 square metre loft opens across its entire width to views of the harbour with room-high windows. The view is framed by countless dots printed on the windows. In the middle of the glass front there is a loggia with a striking U-shaped balustrade.

The floor plan is designed as an open sequence of rooms: the living, dining and sleeping areas are oriented towards the view, while the bathroom, kitchen and a wardrobe can be found in the rear part of the apartment. The various areas can be separated with sliding glass doors as required. The design concept refers to the special location of the apartment. The dark parquet flooring, basalt stone, steel and the cast industrial glass surfaces of the sliding doors are just as much a reference to the harbour as the container-like design of the free-standing, orange-coloured kitchen block.

Selected design classics comprise the furnishings, but the unrivalled star of this ensemble is the view of the Elbe, the harbour, and the shipping traffic.


What to do

Concerts in the Elbphilharmonie, sightseeing in Hamburg, various additional services can be organised on request (e.g. a private cook, yoga, massages, personal shopping tour).

Why we like this house

A special kind of living experience: in the Minimalistic Loft you can experience the architecture of the Elbphilharmonie and its unique location as a resident.

This house is great for

All travellers who love very special city trips.


Details of the property

Region/Town: DE – Germany, Hamburg, Hamburg

Name: Minimalistic Loft

Scenery: On the 18th floor of the Elbphilharmonie

Accommodation: Apartment

Number of guests: Max. 4

Architecture: Modern

Completed: 2019

Design: Herzog & De Meuron, Basel; Innendesign: Schmutz & Partner, Stuttgart


0 Comments

There are no comments for this property yet. Get started and judge your visit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *