Woodhouse

The Woodhouse in the fishing village of Agger on the northwestern coast of Jutland is located less than a kilometre from the North Sea, on a property with mature trees and plenty of natural vegetation. This surrounding woods played a significant role in the design of the house. In fact, its large window fronts almost invite the trees inside. You can look right through the house: along its entire length and through the gable-high panoramic windows arranged on both sides of the living area. Architect Søren Sarup describes its ambience as a light, almost floating feeling – as if you were a bird flying through the forest.

The Woodhouse consists of a main house, an outbuilding, and a terrace that connects the two buildings. The main house features an open living area with a fireplace, kitchen and dining area that opens out to nature on two sides through windows that extend up to the gables. On the eastern side of the main building you will find a bathroom as well as the master bedroom complete with its own almost five-metre high window front and views out into the surrounding woodlands. The covered terrace leads from the living area to the west-facing outbuilding. Here there is another bathroom and two bedrooms with double beds. One of the bedrooms features a loft with two additional beds for children.

What to do

Long walks along the North Sea, hiking in the Thy National Park, mountain bike tours, cycling, horse riding, kite and windsurfing, standup paddling, kayaking, fishing in the North Sea and the fjord, eating out at the local fish restaurants, wellness, day trips to Skagen (the northern tip of Denmark) and Aarhus (European Capital of Culture 2017).

Why we like this house

Exciting architecture and interiors in a simple, beautiful Scandinavian design. The house has a spacious, airy ambience thanks to its wide visual axes – you can see straight through the house to all sides.

This house is great for

Holidays with family and friends. Also great for couples. The area is a paradise for surfers and nature lovers.

Sustainability

e-mobility / charging station

Details

Region/Town DK – Denmark, Jutland, Agger
Name Woodhouse
Scenery By the North Sea, surrounded by water and nature
Number of guests max. 6 adults and 2 kids
Completed 2018
Design Søren Sarup, PURAS Architects, DK-Århus
Published zweikuesten.de 3/2019
Architecture Modern
Accomodation House
Criteria 1-2 (house/apartment), 1-4 (house/apartment), 1-6 (house/apartment), Beach, Family, Garden, Hiking, Pet-friendly, Sea, EV-charging station
Same ArchitectsAgger Farmhouse, The Triangle, The Patio House, Recharge House Klitmøller, Recharge House Agger, Light House
betweenwater.dk

Availability calendar

The calendar shows the current availability. Days with a dark grey background are not available, while days in white are available for bookings

Request/Booking

betweenwater.dk

31 Comments

  1. Eine wunderbare Zeit in einem wunderbaren Haus. Auch im Spätherbst war es sehr schön in diesem hellen und freundlichen Haus mitten in einem kleinen “Wäldchen” zu wohnen und durch die großen Fenster dem bunten Treiben des Herbstes zuzusehen. Und wenn man Glück hat, gucken Rehe vorbei. Das Haus hat eine optimale Ausgangslage für das alltägliche Morgengasse auf dem Damm zum Meer, zwischen Wasser und weidenden Rindern ist es Balsam für die Seele. Überhaupt ist Nordjüdtland mit den mystisch anmutenden Wäldern im Thy und den bunten Dünenlandschaften ein Ort zum Träumen und Bleiben.
    Optimal am Haus war, dass die beiden Häuser eine großzügige Überdachung hatten. Optimaler wäre es gewesen, wenn der Zugang zum Anbau auch in diesem Bereich liegen würde um vor dem Regen beim rübergehen geschützt zu sein. Aber damit kann man sich im Urlaub gerne mal arrangieren. Vor allem bei dem, was das Haus sonst für das Wohlbefinden bietet.
    Translate comment

  2. Das Woodhouse ist ein traumhaftes Ferienhaus in idyllischer Lage für Begeisterte moderner Architektur. Die in Holz gehaltene Fassade mit angrenzender Terrassenlandschaft fügt sich organisch in die umgebene Waldlandschaft ein, raumhohe Fenster hohlen das Draußen nach Innen und ein schlicht gehaltener Kamin, genauso wie die zurückhaltende Einrichtung des Hauses, laden zum Wohlfühlen ein.
    Translate comment

  3. We enjoyed our week in the perfectly designed Woodhouse and beautiful area of Agger.
    Long walks at the beach and cozy evenings at the fireplace gave us a lot of energy again.
    There are a lot of beautiful things to see around. One of them is the whisky distillery /organic farm Gyrup.
    Translate comment

  4. Das Woodhouse ist ein außergewöhnliches Ferienhaus in toller Lage, das keine Wünsche offen lässt. Durch die Zweiteilung kann es auch gut von zwei Familien bewohnt werden. Auch der Ort Agger und der dortige Strand sind wunderschön und touristisch nicht zu überlaufen. Wir hatten eine tolle Zeit und werden definitiv wiederkommen!
    Translate comment

  5. Ankommen im Woodhouse heißt: Staunen über die Linienführung, die luftigen Räume, die Fensterflächen, das Licht. Beeindruckend!
    Die Fenster gleichen einer Kinoleinwand mit Blick in die Bäume, auf den Waldboden. Welch´ein Staunen, wenn in der Früh nicht nur das Licht durch die Bäume fällt, sondern zwei Rehe vorbei ziehen! Ein Traum, der durch die skandinavische Einrichtung gestützt wird. Erholung und Entspannung stellt sich ein.
    Die mitreisenden Teenager haben es genossen, in einem Extra Gebäude zu wohnen und waren begeistert vom schnellen Internet und der Bang & Olufsen Medienausstattung.
    Abreisen fällt da schwer! Vielen Dank Mette und Peter, dass Ihr einen so wundervollen Ort geschaffen habt und ihn so umsichtig und unkompliziert teilt. Hoffentlich bis bald!
    Translate comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *
For booking enquiries, please contact the respective accommodation. How does HOLIDAYARCHITECTURE work? Read our FAQ.