Casa Martinelli

At Hotel Casa Martinelli in Maggiatal, Switzerland, traditional and contemporary architecture combine to form a harmonious ensemble. Star architect Luigi Snozzi has complemented a 350-year-old Ticino house with a cubic, concrete structure. This modern, clean-lined extension creates a counterpoint to the historic building and places it centre stage.

The Ticino house with its stone roof typical for the area and timber veranda has been carefully renovated and gently modernized. Instead of the traditional lattice windows, the building now features windows without subdivisions, which let more light flood into the house. Otherwise, however, as much as possible of the original building has been retained, including the old sundial and stucco-framed frescoes. The tables throughout the hotel were made from the wood of the stable, which had to give way to the new extension.

In contrast to the traditional atmosphere in the old building, the eight double rooms in this modern wing exude an almost monastic ambience. Floor-to-ceiling sliding windows offer wide views of nature: meadows, mature trees, and out to the little river Salto, which flows right by the property.


What to do

Walking, hiking and high alpine hiking, geo-caching, climbing, mountain biking. Swimming (there is a nice beach 5 minutes from the hotel), swimming and diving in the nearby waterfall with a 12 meter deep pool. Rest and relaxation. In just 15 minutes by car you can reach Ascona and Locarno (which boasts a jazz and film festival), every year there is the Vallemaggia Magic Blues Festival. Authentic food in the typical Grotti.

Why we like this house

A small hotel that expertly combines the present and the past. Quiet, with personal service.

This house is great for

Anyone seeking peace and relaxation.


Details of the property

Region/Town: CH – Switzerland, Ticino, Maggia

Name: Casa Martinelli

Scenery: In the Maggia Valley, right by the river Salto

Accommodation: Hotel

Number of guests: max. 18: 2 single rooms in the old part, 8 double rooms in the new building

Architecture: Old & new

Completed: 1650 & 2012

Design: Luigi Snozzi, Locarno


0 Comments

Zu diesem Objekt gibt es bisher keine Kommentare. Machen Sie den Anfang und beurteilen Sie Ihren Besuch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *