Pensiun Laresch

The mountain hotel “Pensiun Laresch” is located in the middle of the Swiss Natural Parks “Piz Beverin”. Its architecture reflects the rugged mountain scenery of Graubünden. The house is built from natural materials such as stone, wood and clay. The monolithic building has a facade of natural lime which is refined by deep asymmetrical window reveals. Depending on the way light falls on the walls, the window reveals stand out and change the look of the facade. The position of the building has been chosen in order to guarantee beautiful views of the Alps in all rooms.

The interior design is clear and minimalistic, the materials are ecologically: The beds are made of pine wood from the region, the floors are made of larch wood, the bathrooms are lined with natural stone. Clay and lime plaster ensure a good indoor climate. In addition to the hotel rooms, the Berglodge features a holiday apartment for four people.


What to do

Hiking, snowshoe and ski tours, sledding, biking, bouldering, Spa, visit the Viamala Gorge

Why we like this house

Modern alpine architecture that reinterprets traditional elements like the deep picture windows of old Engadine houses.


Details of the property

Region/Town: CH – Switzerland, Graubünden, Mathon

Name: Pensiun Laresch

Scenery: small mountain village high up in the Swiss Alps

Accommodation: Hotel, Apartment

Number of guests: Seven rooms and one apartment for in total up to 19 guests.

Architecture: Modern

Completed: 2015

Design: Architekten Gemeinschaft 4 AG, Bruno Hermann, Aarau


2 Comments

Michelle & Kaowen said:

Our stay at Pensiun Laresch was, as they say, absolutely ‘Tip Top’. The beautiful mountain setting, the crisp sharp cold air contrasted with the cosy earthen like natural quality of our room. Falling asleep with the soft scent of pine in the air. Waking up to perfectly composed views of the idyllic natural surroundings.

Lukas and Marianne were wonderfully hospitable. From guidance to local hiking and outdoor activities in the area, healthy breakfasts and excellently prepared dinners, they made our stay feel so personal and as if we were staying with friends. Their attention to detail is second to none and in all, it made for a superbly relaxing stay in such a beautifully designed space, amongst what can only be described as undoubtedly one of the most serene and captivating natural surroundings we have been in. Thank you!

Simon said:

Das Haus, seine Gastgeber und die Umgebung sind jede Reise wert! Die Verbindung aus Beton, als dem nachempfundenen Bergfels, mit heimischen Holz- und Steinausstattungen zu einer modernen, funktional durchdachten und gemütlich-lichten Symbiose.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *