The Triangle

The holiday home in the Thy National Park on the Danish North Sea coast hides in nature due to its green roofs extending deep down. As the glazed front and back façades allow views right through the house, it seems to merge with its surroundings. At the same time, it confidently occupies a wide space and makes a statement with its striking triangular shape. Only at second glance it becomes apparent that the building is not made of wood but built of concrete. The floors, walls and ceilings have a raw, solid appearance. The glass façade, in contrast, brings nature into the house and allows for lightness and interiors immersed in light. Wood panelling and wooden furniture add cosiness to the cool ambience. The furnishings are a mix of Danish vintage design classics and contemporary pieces. Bold colours – for example, the blue kitchen with a yellow wall, a red shelf or the bright orange bathroom – give the rooms personality and put guests in a good mood. In the bedrooms the ambience is determined by raw concrete surfaces and the view of the green surroundings.
 
The beating heart of the 125-square-metre house is the central living area, which extends right up to the concrete gable. The bedrooms adjoin at the sides: the master bedroom with en suite bathroom and, opposite, two further bedrooms that share a bathroom. An outdoor terrace facing south echoes the triangular shape of the house. An outdoor shower located in a niche ensures refreshment on warm days. 

What to do

The house is located in the middle of the Thy National Park, which has many hiking and cycling trails. The beach is only a short walk from the house. The surfing hotspot of Klitmøller is 6 km away. Cold Hawaii, the area along the coast, is known for some of the best surf spots in Northern Europe and is suitable for all types of surfing depending on the conditions.

Why we like this house

An exceptional holiday home: solid and transparent, grounded and airy, integrated into nature and yet eye-catching. Every room affords beautiful views of the landscape.

This house is great for

A quiet retreat close to nature for couples and families.

Details

Region/Town DK – Denmark, Thy, Vangsaa
Name The Triangle
Scenery In the middle of the Thy National Park in a small plantation surrounded by tall pines with private views out into nature
Number of guests Max. 6 in 3 bedrooms
Completed 2021
Design Søren Sarup, PURAS Architects, DK-Århus
Architecture Modern
Accomodation House
Criteria 1-2 (house/apartment), 1-4 (house/apartment), 1-6 (house/apartment), Beach, Family, Garden, Sauna, Sea
Same ArchitectsThe Patio House, Recharge House Klitmøller, Recharge House Agger, Woodhouse, Light House

Availability calendar

The calendar displays the current availability of the accommodation. Days with a dark grey background are not available, while days in light grey or white are available for bookings.

Request/Booking

    Buchungsanfrage / Booking Request

    Write a comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *
    For booking enquiries, please contact the respective accommodation. How does HOLIDAYARCHITECTURE work? Read our FAQ.