Recharge House

Recharge House on the Danish North Sea coast is the latest project by architect Søren Sarup, who has already built several holiday homes in the small fishing village of Agger.  Located about 600 metres from the sea, the home’s design was significantly influenced by its immediate proximity to a small lake. The ensemble, consisting of a main house and an outbuilding, blends in harmoniously with its surroundings – with its small-scale structure, lively façade design and wooden roofs. Large window panels allow the house to merge optically with nature and bring the lake right into the house. The stylish furnishings with an urban touch remain discreetly in the background. Nothing distracts from the views of nature, which, depending on the time of day and the season, always convey new impressions.

In the main house there is a large kitchen with a dining area, a living area and a bedroom – all with large windows to the northern lake. The kitchen is also completely glazed on the south side. Even the sauna and the bathroom offer views into nature. In the outbuilding you will find two more bedrooms and a bathroom.

Both houses are surrounded by wooden terraces, so that you can find a place in the sun or in the shade – with a view of the trees or the lake.


What to do

Trekking in the Nationlapark Tjy, beach walks, cycling and mountain bike tours, horse riding, mushroom picking in the woods, kite surfing, SUP, windsurfing, kayaking, fishing in the sea and in the fjord, oyster picking (in winter), wellness, Jesperhaus Blomsterpark (leisure park), Legoland, Nordsø Akvarier, day trips to Aarhus and Aalborg.

Why we like this house

The name says it all: this house with its rooms of bright elegance and ever-present views of nature is the perfect place to recharge!

This house is great for

The division into a main house and outhouse makes this ensemble suitable for couples as well as for families and holidays with friends.


Details of the property

Region/Town: DK – Denmark, Agger

Name: Recharge House

Scenery: By the "Flat Lake" of the Tjy Nationalpark, 600 m to the sea

Accommodation: House

Number of guests: Max. 6 adults and 1 Baby

Architecture: Modern

Completed: 2019

Design: Søren Sarup, PURAS Architects, Århus


0 Comments

There are no comments for this property yet. Get started and judge your visit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *