Woodhouse

The Woodhouse in the fishing village of Agger on the northwestern coast of Jutland is located less than a kilometre from the North Sea, on a property with mature trees and plenty of natural vegetation. This surrounding woods played a significant role in the design of the house. In fact, its large window fronts almost invite the trees inside. You can look right through the house: along its entire length and through the gable-high panoramic windows arranged on both sides of the living area. Architect Søren Sarup describes its ambience as a light, almost floating feeling – as if you were a bird flying through the forest.

The Woodhouse consists of a main house, an outbuilding, and a terrace that connects the two buildings. The main house features an open living area with a fireplace, kitchen and dining area that opens out to nature on two sides through windows that extend up to the gables. On the eastern side of the main building you will find a bathroom as well as the master bedroom complete with its own almost five-metre high window front and views out into the surrounding woodlands. The covered terrace leads from the living area to the west-facing outbuilding. Here there is another bathroom and two bedrooms with double beds. One of the bedrooms features a loft with two additional beds for children.

What to do

Long walks along the North Sea, hiking in the Thy National Park, mountain bike tours, cycling, horse riding, kite and windsurfing, standup paddling, kayaking, fishing in the North Sea and the fjord, eating out at the local fish restaurants, wellness, day trips to Skagen (the northern tip of Denmark) and Aarhus (European Capital of Culture 2017).

Why we like this house

Exciting architecture and interiors in a simple, beautiful Scandinavian design. The house has a spacious, airy ambience thanks to its wide visual axes – you can see straight through the house to all sides.

This house is great for

Holidays with family and friends. Also great for couples. The area is a paradise for surfers and nature lovers.

Sustainability

e-mobility / charging station

Details

Region/Town DK – Denmark, Jutland, Agger
Name Woodhouse
Scenery By the North Sea, surrounded by water and nature
Number of guests max. 6 adults and 2 kids
Completed 2018
Design Søren Sarup, PURAS Architects, DK-Århus
Published zweikuesten.de 3/2019
Architecture Modern
Accomodation House
Criteria 1-2 (house/apartment), 1-4 (house/apartment), 1-6 (house/apartment), Beach, Family, Garden, Hiking, Pet-friendly, Sea, EV-charging station
Same ArchitectsAgger Farmhouse, The Triangle, The Patio House, Recharge House Klitmøller, Recharge House Agger, Light House
betweenwater.dk

Availability calendar

The calendar shows the current availability. Days with a dark grey background are not available, while days in white are available for bookings

Request/Booking

betweenwater.dk

31 Comments

  1. Die hohen Glasfenster lassen die rauhe Natur der Dünenlandschaft ins Haus. Perfekte Sichtachsen, großzügiges Raumangebot, Komfort auf höchstem Standard. Wer hier seinen Urlaub verbringt, hat garantierte Erholung gebucht.
    Translate comment

  2. Das Woodhouse ist ein wunderschönes, stilvolles Haus mit reduziertem skandinavischen Design, hell und warm.
    Für Naturliebhaber und Ruhesuchende ist es perfekt.
    Der Kontakt zu Peter und Mette war sehr unkompliziert und freundlich.
    Zur Begrüßung gab es Blumen, vielen Dank dafür.
    Das Restaurant Agger Darling gleich um die Ecke ist auf jeden Fall einen Besuch wert.
    Translate comment

  3. Das Woodhouse ist ein wunderbarer Ort für entspannte Ferien. Großzügig und gemütlich! Wir waren bereits mehrfach in Agger, zweimal haben wir dabei im Woodhouse gewohnt. Es ist der absolute Favorit unserer Familie. Hier findet jede und jeder sein Plätzchen, um zu lesen, spielen oder um einfach nur den Blick in die umliegende Natur zu genießen. Mette und Peter sind tolle, entgegenkommende Gastgeber, die Kommunikation funktioniert bestens. Danke auch für die schönen Blumen zur Begrüßung!
    Translate comment

  4. We had a perfect stay at Woodhouse. Beautiful surrounding and a very cozy, clean and beautiful house.
    Perfect place to have some relaxing days close to the water.
    We will come back again!!
    Translate comment

  5. We spent a week in late November in the Woodhouse and loved it from the minute we arrived. The house is beautifully designed and walks a perfect line between privancy and transparency, interior and exterior, design and nature, coziness and openess. Everything is done very well – from the landscaping, to the architecture, to the furniture. The soul of the house (especially in the cold season) is the large open living area with the fireplace, which was perfect for our combination of home office and relaxing. The location of the house is great for anyone who looks for a quiet place close to nature – a few steps and you are in the beautiful unspoiled Thy national park. Out of the literally thousands of holiday homes in Northern Jutland, the Woodhouse truly stands out for its architecture, design and location! Thanks to Peter and Mette for sharing this beautiful space!!!
    Translate comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *
For booking enquiries, please contact the respective accommodation. How does HOLIDAYARCHITECTURE work? Read our FAQ.