aavego

Situated by the North Sea, near fjords, lakes and dunes, this holiday home interacts with its natural environment and integrates qualities of simple living. In keeping with Nordic design traditions are its closeness to nature, its use of light, and its airy openness. The warm wood surfaces against clean white and sharp edges, combined with modern Danish furniture classics, create a calm and relaxed atmosphere that breaks the boundary between indoor and outdoor life. The house is made up of three parts: an annex building, a wooden terrace and the main building. Four bedrooms are located in the annex with direct access to the terrace. The main house features an additional bedroom as well as an open kitchen with a dining table and living area with a fireplace. The south-facing facade has a large folding door that opens the kitchen onto the 180 sq m terrace. The wooden deck is designed with several corners and spaces that offer shade, shelter or a place in the sun – be it spring, summer or fall.

What to do

Trekking in the national park Thy, long beach walks, mountain bike trips, bike riding, horseback riding, picking mushrooms in the forests, kitesurfing, Stand-up Paddling, windsurfing, kayaking, fishing trips on the ocean, golf, bathing in the ocean and local fresh water lakes, winter bathing in the ocean and the fjord with saunas on the beach, picking fresh oysters (in winter season), wellness, theme park (Jesperhus blomsterpark), Legoland, aquarium (Nordsø akvariet).

Why we like this house

Nature comes included. Here you can experience the elements with all your senses, thanks to the location and architecture. In summer, the large wooden terrace is transformed into an extra room beneath open skies.

This house is great for

aavego is suitable for couples as well as for large families.

Owner picture

Owner

Søren Sarup (born 1975) lives in Aarhus and Agger. The independent Danish architect works professionally in the planning and design of all building types, from summerhouses to multi-story buildings.

Details

Region/Town DK – Denmark, Agger
Name aavego
Scenery in a fishing village at the North Sea
Number of guests 2 - 8 people
Completed 2007 - 2008
Design Søren Sarup (architect), DK-Århus
Published zweikuesten.de 3/2019, BoBedre 8/2014
Architecture Modern
Accomodation House
Criteria 1-2 (house/apartment), 1-4 (house/apartment), 1-6 (house/apartment), 1-8 (house/apartment), Beach, Family, Garden, Sea
Same PartnerLight House
aavego.dk

Availability calendar

The calendar shows the current availability. Days with a dark grey background are not available, while days in white are available for bookings

Request/Booking

aavego.dk

54 Comments

  1. Ein wirklich tolles Haus, in dem sich alle wohlgefühlt haben. Perfekt für einen Urlaub mit größeren Kindern (+ Freunden), da es durch die separaten Schlafzimmer im Nebenhaus ausreichend Platz für Rückzug bietet. Die Küche ist sehr hochwertig und mit großer Anzahl an Gläsern, Geschirr und Sonstigem ausgestattet. Vom Entsafter bis zu scharfen Messern – da macht das Kochen auch im Urlaub Spaß. Für kleinere Kinder gibt es einen Sandkasten + Spielzeug, viel Platz auf der Terrasse und ums Haus herum. Absolut empfehlenswert!
    Translate comment

  2. Wir waren von Weihnachten 21 bis Mitte Januar 22 im Haus Aavego. Wir hatten eine sehr erholsame und entspannte Zeit. Eine Kombination aus Urlaub und Home-Office hat wunderbar funktioniert. Die frische Luft, die Natur, die Ruhe und das Raue des Meeres hat uns beflügelt, bei Wind und Wetter lange Wanderungen zu machen. Die Ausstattung des Hauses ist perfekt. Auch aufwendigeres Kochen ist möglich. Am Ende war die Zeit wieder zu kurz. Wir sind durch und durch zufrieden uns werden wiederkommen. Der Kontakt zu Maria und Sören war zu jederzeit sehr gut und freundlich.
    Translate comment

  3. Wir hatten eine wunderbare Woche in Aavego. Das Haus ist einfach nur perfekt und super ausgestattet. Auch die Lage, die Natur und die Umgebung sind toll. Wir haben uns sehr wohl gefühlt und kommen definitiv wieder.
    Translate comment

  4. We had a very relaxing time this summer with our 3 sons and the dog at this wonderful place. Nature was so close, there was an expanse of landscape on the way to the sea, the sky colored differently every day, especially in the morning and evening hours.
    The house with its clear shapes and especially the glass fronts connects you directly with the outside. At the same time, there is a wonderful tranquillity, you always find a place for yourself somewhere. Our boys loved most the fireplace in the outside area.
    Thank you! We enjoyed our time here very much!
    Translate comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *
For booking enquiries, please contact the respective accommodation. How does HOLIDAYARCHITECTURE work? Read our FAQ.